PKF is natuurlijk bezig met duurzaamheid en het milieu!

Duurzaamheid

De natuurlijke basis. Daarop staat uw product.

Een pallet wordt gemaakt van hout en is daarmee een natuurproduct. Dat maakt het voor ons zeer belangrijk om op een duurzame, milieubewuste manier om te gaan met het vervaardigen van onze producten. We gaan graag een stapje verder, dan alleen de wettelijke verplichte normen. PEFC-certificering is een voorbeeld van zo'n stap extra.

We streven er naar een voorloper te zijn in duurzaam ondernemen, met als doel een volledig zelfvoorzienend bedrijf te worden. Dit onderstrepen wij nog eens extra, door de volgende activiteiten op te zetten.

h
h

Wat wij terug doen voor de natuur:

PKF draagt bij aan duurzaam bosbeheer. Hout is de enige grondstof ter wereld die zich kan hernieuwen. Daarom werkt PKF alleen samen met leveranciers die verantwoord omgaan met bosbeheer.

PKF maakt geen gebruik van een gasaansluiting. We voorzien in onze eigen warmtebehoefte door het gebruik van eigen afval in onze biomassa-installatie.

Het houtafval dat niet in onze eigen biomassa-installatie wordt omgezet in warmte, wordt ter beschikking gesteld aan recycling-industrie, zodat het afval naar de volgende stap in de levensfase van hout kan gaan.

40

Vrachtwagens

per dag

20000

Pallets per dag

2000

Pallets per uur

0,
5

Miljard

spijkers per jaar